El jutge va decretar l'ingrés a la presó del secretari d'organització d'ERC a Castellbisbal, Pere Nolasc Ramis, qui va ser detingut com a presumpte autor dels delictes de prostitució i corrupció de diverses menors d'edat i tinença de pornografia infantil.

Els Mossos d'Esquadra van detenir el 7 d'agost passat Pere Nolasc Ramis, de 47 anys i que va ser cap de llista per ERC a Castellbisbal en les eleccions municipals passades, segons van informar fonts policials.

El detingut hauria assetjat i fet xantatge almenys a 25 noies d'entre 11 i 16 anys després d'haver creat un perfil fals en una xarxa social d'Internet, haver-se guanyat la seva confiança i haver-los convençut que es despullessin davant de la càmera web del seu ordinador.

El dirigent local del partit republicà va passar ahir a disposició judicial i el jutge va decretar el seu ingrés a presó.

ERC va emetre un comunicat en el qual indica que "davant les notícies aparegudes en la jornada d'avui i a l'espera de poder confirmar els fets, Esquerra Republicana ha adoptat la decisió de suspendre de militància de forma cautelar Pere Nolasc Ramis".

Segons van informar els Mossos, investigadors de la Unitat Central de Delictes Informàtics van tenir coneixement que una persona utilitzava un perfil d'una xarxa social d'Internet per contactar amb noies menors d'edat, guanyar-se la seva confiança i, posteriorment, convèncer-les perquè es despullessin davant de la càmera dels seus ordinadors.

Aquest perfil al·ludia a un personatge denominat Roc Pons, que alguns menors consulten en el marc dels seus estudis.

En el curs de les indagacions realitzades pels investigadors, es va poder confirmar que realment s'estaven produint aquests contactes i pràctiques, i que el presumpte corruptor estava actuant des de l'any 2011.

Una vegada identificat el presumpte autor de l'assetjament, va ser detingut i es va practicar una entrada i registre al seu domicili, on es van trobar arxius en el seu ordinador de noies menors nues i, en algun cas, realitzant pràctiques sexuals.

L'arrestat també disposava de gran quantitat d'arxius de contingut pedòfil, descarregats d'Internet.

Els Mossos tenen plenament identificades 25 víctimes, totes aquestes noies d'entre 11 i 16 anys, encara que no descarten que puguin aparèixer-ne altres a mesura que s'analitzin tots els arxius informàtics intervinguts.