El president dels Estats Units, Barack Obama, i la cancellera alemanya, Angela Merkel, van dialogar sobre la crisi ucraïnesa i van estar d'acord en què "qualsevol tipus d'intervenció" de Moscou, encara amb intencions "humanitàries", és "inacceptable" si no compta amb l'exprés consentiment de Kíev.

Segons va informar la Casa Blanca en un comunicat, els dos líders van acordar en una conversa telefònica que "qualsevol intervenció russa a Ucraïna, fins i tot sota suposats auspicis humanitaris, sense el consentiment exprés i l'autorització formal del Govern d'Ucraïna és inacceptable, viola el dret internacional, i provocarà conseqüències addicionals".

Obama i Merkel van instar de nou a Rússia a col·laborar amb la comunitat internacional i el govern d'Ucraïna per trobar una solució a la crisi. Moscou va plantejar aquesta setmana l'enviament de combois humanitaris a l'est d'Ucraïna per assistir a la població, la qual cosa va ser rebutjat per Washington i Berlín, i també pel president ucraïnès, Petró Poroixenko, que també va abordar el tema amb la canceller via telefònica.