L'ONG Projecte Home atén anualment a Catalunya més de 1.800 persones amb drogodependències. El perfil dels usuaris és divers, tot i que la gran majoria, un 87%, són homes. A més, un 20% de les persones ateses són joves d'entre 13 i 23 anys. D'aquests, la gran majoria (79%) pateixen una addicció al cànnabis. Així ho ha explicat el director de l'ONG, Oriol Esculies, que ahir a la tarda va oferir una xerrada a Cubells, a la Noguera, sobre la situació actual del consum de drogues a Catalunya.

Esculies va avançar que l'ONG, amb serveis d'atenció a Barcelona i Tarragona, estudia instal·lar-se també, per oferir un servei de proximitat, a Lleida, on la demanda d'atenció ha crescut un 100% en deu anys.

El director de l'ONG, Oriol Esculies, va explicar que Projecte Home va néixer fa 20 anys i que en els últims 10 anys s'han doblat les persones ateses, fins a superar les 1.800. Esculies, a més, va destacar que en els últims 2 i 3 anys, els usuaris arriben a l'ONG en pitjors condicions, amb problemes relacionats amb l'alimentació i l'habitatge i amb més trastorns mentals relacionats amb la drogodependència