El Tribunal Suprem critica en una sentència que el jutjat d'instrucció número 2 de Badalona i l'Audiència de Barcelona tardessin fins a sis anys a condemnar el cas d'un mosso d'Esquadra que va tramitar una falsa multa de trànsit, un retard "absolutament injustificat" en una causa tan simple. Encara que la responsabilitat última del retard recaigui sobre el tribunal que va sentenciar sis anys després dels fets, l'alt tribunal apunta que la culpa principal recau en un jutge substitut que va necessitar tres anys, de 2009 a 2012, per donar tràmit a un incident de nul·litat.

Els fets narren com un funcionari del cos de Mossos d'Esquadra, "amb ànim de venjar-se dels usuaris d'un altre vehicle, per una discussió de trànsit a l'abril de 2007" va emetre, "aprofitant la seva condició d'agent de l'autoritat", una denúncia per "una inexistent infracció de trànsit contra el conductor del vehicle". L'Audiència va condemnar el 2013 l'agent per un delicte de falsedat en document oficial a una pena d'un any i deu mesos de presó, però la defensa i el fiscal van recórrer davant el Suprem.

En la seva resposta als recursos, l'alt tribunal aplica al mosso condemnat l'atenuant de dilacions indegudes qualificada en una sentència que assenyala que "l'atenuant ha de ser apreciada com a molt qualificada donada la rellevància de la dilació produïda, l'absoluta injustificació del prolongat període de paralització apreciat i la simplicitat de la causa".