Les anàlisis han descartat que l'home ingressat a l'hospital de Basurto de Bilbao tingui el virus de l'Ebola, encara que s'ha comprovat que té malària.

El pacient, natural de Biscaia i de mitjana edat, roman aïllat com a "mesura de seguretat" a l'hospital bilbaí, tot i que es troba "en bon estat", va informar el departament basc de Salut en un comunicat.

L'home va ingressar dilluns afectat de febre després d'haver estat treballant fa poc a Sierra Leone, un dels països afectats per l'epidèmia. Segons el govern basc, l'analítica practicada al Laboratori de Referència de Majadahonda (Madrid) de l'Institut de Salut Carlos III ha descartat el contagi pel virus de l'Ebola, "de manera que el diag-nòstic de sospita és paludisme", malaltia de la qual s'ha iniciat tractament.

La conselleria que dirigeix Jon Darpón va remarcar que el procediment d'actuació que hi ha hagut en aquest cas respon al protocol establert.

La simptomatologia que requeria el pacient i el seu recent retorn de Sierra Leone van fer que es posés en marxa el protocol consensuat amb el ministeri de Sanitat i les comunitats autònomes, amb el trasllat i aïllament en una unitat d'infecciosos, assenyala el comunicat. En presentar un quadre de febre i haver tornat del país africà, un dels afectats juntament amb Libèria, Nigèria i Guinea Conakry, el pacient va ser ingressat dilluns a Basurto com a mesura de precaució després d'haver anat primer a l'hospital de Cruces de la localitat biscaïna de Barakaldo.

Segons l'OMS, el brot d'Ebola a l'Àfrica occidental dóna indicis que pot ser frenat amb mesures adequades a Nigèria i Guinea Conakry, encara que manté una evolució dramàtica a Sierra Leone i, sobretot, a Libèria.