L'associació d'afectats per l'accident aeri de Spanair ha lamentat que Mapfre, l'asseguradora de la companyia, pretengui que la vida de 154 persones li costi el mateix que el que paga als seus consellers en un any.

Així ho ha manifestat la presidenta de l'Associació d'Afectats del Vol JK5022, Pilar Vera, durant la commemoració del sisè aniversari d'un dels accidents aeris més importants del país, en què ha denunciat "el repugnantment barat que resulta morir o lesionar-se Espanya amb avió".

Igual que des que va tenir lloc la tragèdia fa sis anys, les víctimes van recordar ahir els seus familiars amb diversos actes a l'aeroport de Barajas. El més emotiu es va produir en el lloc on es va estavellar l'avió, en què van dipositar flors al monument que recorda les víctimes amb la inscripció "sempre en els nostres cors".

Aquests actes, el primer dels quals el va presidir la ministra de Foment, Ana Pastor, han servit una cop més perquè els afectats reivindiquin "justícia" i demanin que no es tornin a repetir els mateixos errors que van portar a aquesta tragèdia.

La mateixa petició també es va fer des de las Palmas de Gran Canària, destinació del vol, on també es va recordar els morts amb dues ofrenes florals.

Buscar justícia a fora

Així, la vicepresidenta de l'associació d'afectats, Margarita Henríquez, va lamentar que s'hagi "condemnat a buscar la justícia a fora d'Espanya" els familiars dels morts, després que en aquest país no s'hagi trobat cap responsable penal de la tragèdia.