Les inversions de l'Estat espanyol anunciades ahir preveuen que es puguin reactivar en part les obres del Quart Cinturó, la B-40, i destinarà un total de 12 milions d'euros per a la realització de treballs en el tram entre Olesa de Montserrat i Viladecavalls. Aquesta partida hauria de permetre avançar en l'enllaç entre els dos únics trams que actualment estan operatius d'aquesta carretera: un al Baix Llobregat Nord, que connecta Olesa amb Abrera, i l'altre al Vallès Occidental, que uneix en un tram molt curt els municipis de Viladecavalls i Terrassa.

Per al tram entre Olesa i Viladecavalls, el govern fa una projecció d'inversió de fins a 76 milions d'euros, que s'haurien de repartir des dels pressupostos del 2016 fins als del 2018, tot i que això dependrà de la seva inclusió en els futurs números que elabori l'executiu de Madrid.

A més a més, els pressupostos generals de l'estat per a l'any vinent també inclouen una partida de 100.000 euros per començar a tramitar les obres en el tram comprès entre Terrassa i Granollers d'aquesta carretera. Es tracta d'un tram, però, que encara no està construït.