La presidenta del PPC, Alícia Sánchez-Camacho, ha afirmat aquest dissabte que el govern espanyol "no es deixarà enganyar per un fals astut Artur Mas" i que, per tant, "no permetrà que se celebri un fals 9-N". La popular ho ha assegurat durant el setè Campus de Noves generacions del partit, on ha demanat al president de la Generalitat "que faci servir l'astúcia per governar Catalunya". "La democràcia no s'exerceix contra la llei ni tampoc en caixes de cartró d'un nou 9-N", ha manifestat la líder popular. Segons Sánchez-Camacho, ens trobem en un moment de "vergonya política i cívica" i, per això, ha demanat a les joventuts del PP a Catalunya que "defensin la idea d'Espanya de forma clara i valenta".

Durant l'acte d'inauguració del 7è Campus de Noves Generacions del PPC a Santa Susanna (Maresme), la líder popular ha assegurat que el govern espanyol "no permetrà que se celebri un referèndum succedani ni tampoc que als catalans se'ls enganyi perquè no hi haurà cap referèndum il·legal, cap simulacre ni cap succedani". Segons ella, "Mas no pot mantenir aquesta falsa astúcia contra la democràcia" i ha afirmat que "no resoldrem els problemes cedint a xantatges i desafiaments, sinó dialogant en el marc de la llei i reconciliant-nos tots els catalans".

La presidenta del PPC ha lamentat que "ens ha tocat viure moments gravíssims per la història de Catalunya" i ha expressat que "estem en un moment de vergonya política i cívica, en què alguns han volgut iniciar un procés de divisió i fractura". Segons ella, "alguns s'han inventat la mentida que Espanya ens roba i que Espanya ha perjudicat a Catalunya, però l'únic que ha perjudicat Catalunya és la classe política dirigent catalana". Sánchez-Camacho també ha denunciat el 'pujolisme', ja que, segons ella, Pujol "ens donava classes d'ètica i moral, mentre s'emportava durant 23 anys els impostos que havien de construir Catalunya a paradisos fiscals".