Una coalició de tribus de la província de Hadramaut, al sud-est del Iemen, va entrar ahir a Al-Mukala, capital de la província, després que els gihadistes del grup terrorista Al-Qaeda abandonessin la localitat. Segons les fonts, els combatents d'Al-Qaeda, que divendres van aconseguir el control de la ciutat divendres passat després de durs combats, es van retirar ahir a la matinada.

L'atac del grup terrorista a la ciutat coincideix amb un moment de profunda inestabilitat al país després de la guerra declarada per Aràbia Saudita i diversos països àrabs al moviment rebel xiïta dels hutís, que intenten fer-se amb el control de tot el territori del Iemen.

Els habitants d'Al-Mukala explicaven ahir que els gihadistes es van retirar després de saquejar diversos bancs i oficines de la ciutat, situada a 900 quilòmetres al sud-est de Sanà.

L'assalt d'Al-Qaeda va començar dijous passat contra diversos objectius civils i militars. Durant la seva ofensiva, els homes armats van atacar la presó central i van alliberar a més de 300 presos, entre ells desenes de membres del grup terrorista.

D'altra banda, milicians hutís van avançar ahir cap al port de la ciutat d'Aden i van controlar un nou barri, enmig de combats amb les forces lleials al president, Abdo Rabu Mansur Hadi.

Segons Mohamed Hasan, resident al barri d'Al-Muala, les forces partidàries de Hadi es van replegar davant l'intens bombardeig llançat pel grup xiïta contra les seves posicions abans que els hutís entressin al barri Al-Qalua, punt on intenten resistir els membres dels Comitès Populars, que donen suport al president del país.