A dos dies de la Junta Directiva Nacional del PP, l'òrgan més important del partit entre congressos, ha refermat l'encreuament d'acusacions entre diferents sectors després dels mals resultats en les eleccions andaluses i el debat sobre la unitat dels populars.

Demà, el president del govern, Mariano Rajoy, convocarà els integrants de la Junta Directiva després del parèntesi de Setmana Santa per analitzar l'estratègia i les perspectives del partit davant el període electoral que s'aveïna.

En la reunió s'hi abordarà l'estratègia que ha de desenvolupar el partit davant les eleccions municipals i autonòmiques del 24 de maig i les generals de final d'any.

No obstant això, les tensions desfermades després dels resultats del PP en les eleccions andaluses amb Juanma Moreno Bonilla com a candidat -en les quals va perdre 17 escons respecte als anteriors comicis quedant-se amb 33 parlamentaris- s'han escenificat en aquesta Setmana Santa a través de diferents portaveus.

Sense citar ningú, la portaveu popular a Castella-La Manxa, Carmen Riolobos, va dir divendres que el partit és "enemic d'intrigues i d'intrigants" i va advertir que el PP "no es pot permetre personatges als quals els és igual el que passi amb el seu president o amb els seus òrgans legítims de direcció".

Riolobos, portaveu de la comunitat que governa la secretària general del PP, María Dolores de Cospedal, va criticar que "els que van perdre Andalusia, els que no han guanyat mai o que no s'han presentat a unes eleccions o, fins i tot, que no saben res de política, volen a desestabilitzar el PP".

Les declaracions de la dirigent popular, fetes en un comunicat, coincidien amb la publicació en diversos mitjans d'informacions que apuntaven a canvis en la direcció nacional del PP després de les eleccions autonòmiques i municipals de maig.

"A escassos dies de les eleccions autonòmiques i municipals, en un exercici supí d'irresponsabilitat, aquests perdedors s'estan dedicant a desestabilitzar al partit, al seu president, Mariano Rajoy, i a la seva secretària general, María Dolores de Cospedal, filtrant a la premsa suposades decisions que només existeixen en els seus caps", va destacar Riolobos.

El suport a la portaveu manxega va arribar de la mà del portaveu adjunt del PP al Congrés, Agustín Conde, qui va destacar la unitat que hi ha en el partit com un "valor essencial" i va avisar a els qui la "vulguin posar en dubte" que "estan fent un seriós dany al PP" afegint que "el primer que hem de fer és parlar bé de nosaltres mateixos", la qual cosa "comença per parlar bé del nostre president i de la nostra secretària general, que han estat triats en un Congrés, és a dir, pels militants del PP".

La resposta va arribar per boca de la secretària general del PP andalús, Loles López, defensant el lideratge "indiscutible" de Rajoy al capdavant d'un partit "unit", subratllant que des d'Andalusia se segueixen recolzant "tots els òrgans de direcció" d'aquesta formació.

Enfront d'això, va situar a els qui "han convertit els seus partits en una guerra de famílies o en una guerra d'egos per pujar graons".