La fiscal general de l'estat, Consuelo Madrigal, ha recordat aquest dimarts que el Comitè dels Drets de l'Infant de l'Unicef insta reiteradament els estats a elevar l'edat penal dels menors i als que ja la tenen fixada en 14 anys o més els anima a mantenir-la. D'aquesta manera, s'ha mostrat partidària de no tocar l'edat penal dels menors, tot i que ha admès que això depèn del poder legislatiu. D'aquesta manera, ha expressat el seu condol per les víctimes i la comunitat educativa de l'institut Joan Fuster de Barcelona, on aquest dilluns un noi de 13 anys va matar un professor i va ferir quatre persones més.

Madrigal, exfiscal de menors, creu que es poden fer reflexions arrel del cas d'aquest institut i es poden prendre mesures de protecció. Tot i així, ha instat a tenir en compte el context social i mèdic del menor per treure'n conclusions i portar a terme les mesures més adequades per al menor.

Preguntada sobre els tuits ofensius contra els catalans després d'aquest crim, Madrigal ha dit que encara no li han arribat, però sí que ha dit que s'està treballant en els tuits sorgits després de la tragèdia de Germanwings als Alps francesos.