L'Associació de la Premsa Estrangera (FPA, en anglès) a Israel i Palestina va denunciar ahir el comportament de soldats de l'exèrcit israelià que van obstaculitzar i agredir fotògrafs en l'exercici de la seva professió.

"L'Associació de la Premsa Estrangera condemna enèrgicament el comportament abusiu de les forces de seguretat israelianes cap a fotògrafs que cobrien les protestes setmanals de Nabi Saleh (localitat situada a la part ocupada de Cisjordània) divendres passat", va criticar l'organització en un comunicat. En el text es descriu com durant els enfrontaments amb els militars, aquests "van empènyer, insultar i copejar" els fotògrafs que es trobaven a la zona.

Segons un vídeo gravat per un grup de periodistes i activistes al que fa referència l'associació, és possible veure com un soldat llança una pedra a un fotògraf de l'agència internacional AFP, per després perseguir-lo i tirar-lo violentament a terra "sense cap signe de provocació", acusa l'organització.

"Desafortunadament, aquesta no és la primera vegada que els nostres membres han estat objecte d'aquest comportament. Encara que l'Exèrcit ha manifestat el seu compromís amb la protecció de la llibertat de premsa, amb massa freqüència aquestes paraules no es corresponen amb els fets i les recerques simplement desapareixen sense cap troballa", prossegueix la nota. Per aquest motiu, la FPA "insta l'exèrcit a realitzar una investigació adequada i exhaustiva, anunciar els resultats de manera pública i oportuna, i tractar als autors d'atacs no provocats".

Per la seva banda, fonts castrenses es van defensar ahir assegurant que l'exèrcit "fa tot el possible per garantir la llibertat de premsa però no permetrà violacions de la llei o de la premsa que danyin a les seves forces".