El govern local de Damasak, al nord-est de Nigèria, va trobar aquest cap de setmana centenars de cadàvers en descomposició, entre aquests els de nombrosos nens i dones, a diferents punts de la localitat. Els cossos, la identificació dels quals és impossible, pertanyen gairebé amb tota seguretat a residents d'aquest llogaret que haurien estat assassinats pel grup gihadista Boko Haram a principi del passat mes de març.

Es van anar trobant cadàvers escampats pels carrers, mentre que molts altres estaven a les cases, fosses comunes i al llit sec d'un riu proper. Membres del govern local de Damasak van dedicar tot el cap de setmana a recuperar els cossos i a enterrar les restes de les víctimes.

Damasak va ser alliberada el 9 de març dins de l'operació multinacional liderada per Txad i Nigèria per reconquerir tots els bastions urbans del grup islamista abans de les eleccions del 28 de març, un objectiu que, segons l'Exèrcit nigerià, es va complir amb escreix.

El ministre nigerià d'Interior, Hassoumi Massoudou, va afirmar que l'atac de Boko Haram de dissabte passat contra una base militar a l'illa nigerina de Karamga, al sud-est del país, representa "la major tragèdia a la qual ens hem enfrontat", encara que no va oferir xifres.

La Fiscalia de l'Audiència Nacional s'ha querellat contra el líder de Boko Haram, Abubakar Shekau, els seus integrants, col·laboradors i finançadors per un delicte de terrorisme basat en l'assetjament i coacció a una religiosa espanyola per part d'aquest grup terrorista a la ciutat nigeriana de Ganye. La querella, que ha recaigut en el Jutjat Central d'Instrucció número 4, es basa en una denúncia interposada per Baltasar Garzón.