La negociació entre la direcció de BBVA i els sindicats sobre l'ajust de la plantilla de CatalunyaCaixa està encallada davant la disparitat de posicions, per la qual cosa les parts han decidit donar-se 15 dies de descans abans de reprendre les converses a mitjan juliol.

Les dues parts van mantenir ahir la quarta reunió des que la direcció de l'entitat va anunciar la seva intenció de reduir la plantilla de CatalunyaCaixa de 2.000 treballadors. Segons fonts sindicals, a la reunió, que forma part del període previ a la negociació oficial de l'Expedient de Regulació d'Ocupació (ERO), es va fer patent "el bloqueig" de les converses. La direcció va rebutjar la petició sindical de rebaixar el nombre d'afectats i va reclamar als representants dels treballadors una contraproposta a la reestructuració que planteja per homologar les condicions dels seus treballadors als de la plantilla de BBVA. Els sindicats es neguen a debatre sobre l'homologació laboral i salarial si abans l'empresa no es compromet a reduir l'afectació de l'ERO. La pròxima reunió tindrà lloc el 15 de juliol, quan els sindicats temen que la direcció pugui plantejar la necessitat d'agilitar el calendari i iniciar la fase oficial de negociació de l'ERO, cosa que situaria la fi de les converses al 15 d'agost.

Les mateixes fonts van advertir que, en cas que la direcció de BBVA intenti acabar la negociació en ple agost, impugnaran aquesta decisió, ja que consideren que disminueix les seves capacitats de mobilització.