El líder d'UDC, Josep Antoni Duran i Lleida, va respondre ahir les manifestacions d'Artur Mas sobre una possible fuga de vots d'UDC a CDC després de la ruptura, i va emplaçar el president de la Generalitat a "ocupar-se del Govern i de CDC", i "a Unió, que ens deixi tranquils".

Duran va admetre ahir al programa Espejo Público d'Antena 3 que encaixa "amb dolor" la dissolució de diverses executives territorials d'UDC (Barcelona, les Terres de l'Ebre, el Vallès Occidental i el Berguedà), però va insistir que la direcció del partit té l'aval de la militància expressada a la mateixa consulta, i que "també hi ha gent que entra" a la formació.

També va valorar positivament l'enquesta publicada per El Periódico, que augura entre 6 i 7 diputats al Parlament per a UDC. Segons Duran, és "un resultat boníssim", perquè UDC aspira sobretot a tenir "veu pròpia" al Parlament després del 27-S, en vista a unes altres eleccions.

"Si a la primera (el 27-S) UDC obté representació parlamentària, està en disposició de ser molt útil per, després, intentar articular un espai i recompondre tot el que es destrossarà el 27-S", va sentenciar el líder d'UDC.