El president del comitè de govern d'Unió, Josep Antoni Duran i Lleida, va confirmar que no es presentarà com a candidat per liderar la formació democristiana en les properes eleccions del 27 de setembre. Duran i Lleida ho va anunciar ahir durant l'acte de clausura de la convenció estratègica programàtica que va fer UDC a Caldes de Malavella, lloc des d'on va assenyalar que "l'única raó que hi ha perquè no em presenti és perquè hi ha un candidat millor: Ramon Espadaler". En aquest sentit, el líder de la formació va destacar que Espadaler, qui va ser corejat amb crits de "president, president", és "un bon gestor, honest i amb experiència parlamentària", i es va posar a la seva disposició per tot allò "que ell vulgui"

Durant la seva intervenció, Duran i Lleida va voler deixar clar que la separació amb CDC i la marxa de diversos membres democristians cap al nou partit Demòcrates de Catalunya ha estat "dolorosa, certament". "Tot i això, tal com he dit públicament i en privat, no criticaré a ningú; no tindré l'actitud que alguns han tingut amb mi. Hem girat full i ara hem de fer un nou camí, no perquè sigui diferent, sinó perquè és un nou camí que fem sense Convergència i sense algunes persones d'Unió", va assegurar.

En aquest sentit, el líder d'UDC va assenyalar que la primera etapa d'aquest nou trajecte és un 27-S que és "a tocar". Duran i Lleida va reclamar que és necessari treballar sense parar per fer arribar el missatge d'UDC arreu de Catalunya, a totes aquelles persones de l'àmbit metropolità o castellanes que estimen Catalunya i que desconeixen el seu projecte. Al mateix temps, Duran va admetre que darrerament la formació no havia estat "el que podia ser", però que ara ja podia ser "lliure" i traçar el seu propi camí.