El president del Tribunal Constitucional, Francisco Pérez de los Cobos, va assegurar ahir, dijous, en una conversa informal amb periodistes durant els actes del 35è aniversari del TC, que "li agradaria" que no s'hagi d'aplicar "mai" l'article 155 de la Constitució, que permet la suspensió de l'autonomia d'un territori, tot i que va recordar també que és un article que es troba a la Carta Magna i que "el desafiament és d'envergadura".

Pérez de los Cobos va assegurar que afronta la convocatòria del 27-S "esperant amb tranquil·litat" i, de moment, amb "normalitat institucional" perquè el que s'ha anunciat són "unes eleccions autonòmiques".

Segons el president del TC, l'article 155 de la Constitució espanyola és "un més" de la Carta Magna, sobre el qual "no cal dramatitzar" i que, de moment, "no ha fet falta" activar, tot i que, si els autors del text l'hi van posar, és perquè ho van considerar convenient. "Mai no s'ha aplicat i esperem que segueixi així", va sentenciar el president del Tribunal Constitucional.