Les sentències condemnatòries a Espanya per delictes contra la seguretat viària van ascendir el 2014 a 92.682, 9.300 més que el 2013, fet que suposa una pujada de l'11%, i l'increment més rellevant es va produir de les de conducció sota efectes de l'alcohol, que van passar de 53.793 a 58.607, el 9 % més.

Aquestes són algunes dades que ahir es van presentar en roda de premsa pel fiscal coordinador de Seguretat Viària, Bartolomé Vargas, que va llançar el missatge als conductors que condueixin "la seva salut i la dels seus sense ni una gota d'alcohol".

Bartolomé Vargas va advertir que el ministeri fiscal redoblarà els esforços perquè abans o després s'apliqui la llei als que deliberadament excedeixin la velocitat permesa i als que condueixin sota els efectes d'alcohol i les drogues o sense la serietat deguda.

Va indicar que és objectiu prioritari de la Fiscalia que les víctimes rebin més ràpidament les indemnitzacions, sobretot les que tinguin menys recursos econòmics, així com que siguin ateses tan aviat com sigui possible en assistència sanitària i moral.

Vargas va subratllar que Espanya és el cinquè país de la Unió Europea amb menys víctimes de morts a la carretera per milió d'habitants, amb una xifra de 36 el 2014. La xifra suposa un augment anual del 0,4%, menys que a d'altres països de la zona, com el Regne Unit, on han augmentat el 2,1% o Suècia, amb un augment del 3,8%.