El síndic de greuges, Rafael Ribó, va alertar ahir que existeix un "buit legal" pel que fa a la seguretat en el transport escolar. En un comunicat, el síndic va apuntar una manca de regulació que es tradueix "en contradiccions legals entre diverses normatives".

Ribó va analitzar els requeriments legals amb relació a l'ús del cinturó i altres sistemes de retenció en aquests vehicles arran de diverses queixes que reclamaven sistemes "fiables" i "obligatoris" amb una normativa específica i més clara que no caigui en incongruències. El síndic traslladarà la qüestió al defensor del poble per tal d'impulsar una normativa d'àmbit estatal.

El síndic destaca de l'anàlisi de les queixes rebudes que no es tracta de trajectes esporàdics, ja que és habitual que el col·lectiu de 0 a 3 anys que està escolaritzat es desplaci amb freqüència amb autocars. Pel que fa als infants de més de tres anys, el síndic troba "incongruent" que l'ús del cinturó o d'altres sistemes homologats sigui obligatori en els vehicles que els tenen instal·lats, i que no ho sigui en aquells que, també d'acord amb la normativa, no estiguin obligats a portar-los.