Familiars de les víctimes van expressar la seva frustració i van exigir a Malàisia més informació de la recerca del vol MH370, que s'ha intensificat al voltant de Reunió després d'aparèixer rastres de l'avió en aquesta illa francesa de l'oceà Índic.

Uns 40 ciutadans xinesos es van manifestar davant de l'ambaixada malàisia a Pequín amb eslògans com "Malàisia, retorna'ns els nostres éssers estimats", i van desafiar la policia, que els va impedir acostar-se el recinte.

Alguns dels manifestants van mostrar la seva frustració perquè el govern de Malàisia no va enviar ningú a parlar amb ells després d'anunciar, dijous, que l'aleró trobat a la Reunió pertany a l'aparell de Malaysia Airlines desaparegut el 2014. Altres familiars dels 239 ocupants de l'avió continuen sense refiar-se de les informacions que ofereixen les autoritats: creuen en conspiracions polítiques i parlen que aquesta i altres peces de l'aparell trobades a l'illa francesa són proves falses. The Straits Times afirma que "molts no estan convençuts que (els trossos trobats) pertanyin al MH370 i pensen que el misteri de l'avió respon a una conspiració política".

La ministra d'Afers Exteriors d'Austràlia, Julie Bishop, va intentar calmar els ànims i es va mostrar comprensiva amb els familiars dels desapareguts. "Els nostres cors estan amb ells avui i tots els dies que han d'esperar una resposta del que va passar al (vol) MH370", va dir Bishop, i va afegir que almenys ara saben que es busca en el lloc adequat.

L'aparició de peces de l'aparell a Reunió ha motivat crítiques contra les tasques de recerca, que dirigeix Austràlia, i que al principi va dir que les peces haurien d'aparèixer en costes d'Indonèsia.