Un home va ser ferit per trets de la policia a Ferguson, a l'estat de Missouri, després d'un tiroteig que va tenir lloc un cop havia acabat la celebració d'una manifestació pacífica per recordar la mort fa un any del jove Michael Brown.

La situació del jove ferit de bala és greu, segons va informar ahir el cap de la policia del comtat de Sant Louis, John Belmar.

Centenars de persones s'havien manifestat a Sant Louis per commemorar que fa un any Michael Brown, un jove negre, va morir per trets de la policia, fet que va provocar tensions racials als Estat Units. El ferit, al qual va ser trobada una pistola robada, segons la versió policial, va ser operat, i el seu pronòstic era greu.

Segons el relat policial, hi va haver almenys dos tirotejos després de la manifestació pacífica. Un cop s'havien sentit les primeres detonacions, la Policia va dispersar el centenar de concentrats que continuaven a la zona on fa un any es van produir disturbis en una protesta per la violència policial.

Segons l'explicació dels fets oferta per Belmar, que no va poder precisar en la seva conferència de premsa el nombre de detinguts durant les protestes, el jove ferit havia disparat un tot terreny, però se'n desconeixen els motius. Els agents que van intervenir en el tiroteig, amb una experiència d'entre 6 i 12 anys al cos, segons va detallar el cap policial, estan actualment de permís administratiu.

"Són criminals, no manifestants", va declarar Belmar quan es va referir als autors dels trets, que van poder tenir lloc fins a sis llocs diferents, tot i que la Policia encara està desplegada en l'àrea per recollir proves.

Centenars de persones s'havien congregat al punt i a l'hora en què va ser assassinat Brown, i van mantenir quatre minuts i mig de silenci, pel temps que havia romàs el seu cos estès al carrer després de morir. La commemoració va començar a les portes dels apartaments Canfield Green, on va morir el jove negre, i va prosseguir amb una marxa sense incidents per l'epicentre de les protestes que van seguir a la mort del jove fa un any. Al final de la marxa, encapçalada pel seu pare, Michael Brown Sr., els concentrats van llançar a volar dos coloms.

No obstant això, segons diversos mitjans, grups de manifestants van bloquejar posteriorment els carrers i es van enfrontar a la policia, moment en el qual es van sentir diversos trets i van començar els incidents.