Una de les acusacions del cas Bárcenas ha demanat que s'aparti els jutges Enrique López i Concepción Espejel del tribunal que jutjarà el cas Bárcenas per la seva vinculació amb el PP, uns magistrats que ja estan pendents d'una altra recusació per ser també part del tribunal que s'encarregarà del cas Gürtel.

L'acusació popular exercida per l'Observatori Desc ha sol·licitat al ple de la Sala Penal de l'Audiència Nacional la recusació dels dos jutges del tribunal, format per tres magistrats, que jutjarà la suposada comptabilitat opaca de la formació política perquè al seu entendre no són imparcials.

En el cas d'Espejel, afirma que la seva vinculació amb el PP "no és un fet desconegut per a ningú", i que "n'hi ha prou d'estudiar per sobre la seva trajectòria professional per entreveure que la magistrada ha estat relacionada moltes vegades amb l'esmentat partit", especialment amb María Dolores de Cospedal.

La mateixa vinculació al PP al·lega que fa a Enrique López, també nomenat vocal del CGPJ entre el 2001 i el 2007 a proposta del PP, que, recorda, serà jutjat en el cas com a partícip a títol lucratiu i responsable civil subsidiari.