La macropancarta que es va veure a la plaça de Sant Jaume el dia 4 d'agost ha començat una ruta per Catalunya. L'Assemblea Nacional Catalana en va desplegar ahir els més de 30 metres davant del monestir de Ripoll, amb l'objectiu de cridar els catalans a omplir la Meridiana per la Diada i a mobilitzar-se a les urnes el proper 27-S per demanar la independència. Que s'hagi escollit Ripoll com a punt d'inici de l'itinerari té raó de ser.

L'ANC ha volgut, així, destacar el seu simbolisme com a bressol de Catalunya i "capital identitària del país" perquè va ser ara fa un mil·lenni quan, des del monestir, Guifré el Pilós va unificar els comtats catalans i els va independitzar dels francs.

La macropancarta que la plataforma Ara és l'hora va desplegar al començament d'agost a Barcelona ja s'ha convertit en un dels símbols del caràcter plebiscitari de les eleccions del 27-S i s'ha tornat a veure aquest dijous a Ripoll. Una trentena de persones la van desplegar davant del monestir i van corejar a l'uníson l'himne d'Els segadors.