Almenys 19 persones van morir en esclatar dues bombes en una zona comercial de Bangkok, en el pitjor atac terrorista indiscriminat que s'ha registrat en dècades a la capital tailandesa. Les autoritats van informar de 19 morts i un centenar de ferits, mentre que mitjans locals parlaven de 27 víctimes mortals. Almenys tres turistes estrangers, dos xinesos i un filipí, van morir per les deflagracions.

El govern tailandès va assegurar que l'atac, l'autoria del qual no havia estat reivindicada a l'hora de tancar aquesta edició, intenta danyar la indústria turística del país i la debilitada economia de Tailàndia. El lloc dels fets, situat al costat grans cadenes hoteleres i centres comercials, és visitat diàriament per milers de tailandesos, però també per turistes estrangers.

A més, les bombes van ser col·locades al costat del temple de Erawan, un dels més venerats de la metròpoli i ubicat a la cèntrica intersecció de Ratchaprasong, al qual acudeixen fidels budistes per demanar sort. Els serveis d'emergència van sol·licitar que acudissin als centres sanitaris voluntaris que parlessin xinès, els estrangers més afectats per l'atac, i van demanar donacions de sang.

En plena hora punta, al final de l'horari laboral, dos artefactes de fabricació casolana van explotar amb 15 minuts de diferència. Les forces de seguretat van assegurar a l'escenari de l'atac que van trobar dos objectes sospitosos col·locats en els pilars del metro elevat que creua la metròpoli. Més tard, artificiers de l'Exèrcit van confirmar que no es tractava de bombes.

Segons les primeres investigacions oficials, almenys en una de les bombes es va utilitzar dinamita amagada dins d'una motocicleta estacionada fora del temple budista, mentre que a l'hora de tancar aquesta edició no s'havien precisat els components del segon artefacte.

Després de les explosions, la zona va ser acordonada per policies i membres de l'Exèrcit per facilitar l'assistència dels ferits i la feina dels artificiers.

Mentre els efectius s'afanyaven a retirar els cadàvers i recollir possibles proves al lloc dels fets, el metro que sobrevola la zona circulava amb una total normalitat.