L'expresident dels EUA entre 1977-1981 Jimmy Carter va anunciar ahir que el càncer que li van diagnosticar s'ha estès al cervell, i que se sotmetrà a un tractament per intentar aturar-lo. "Primer vaig pensar que em quedaven només unes poques setmanes. Ara està a les mans dels meus doctors i de Déu. Estic llest per a qualsevol cosa", va afirmar.

Carter, de 90 anys, va indicar en roda de premsa al Centre Carter, a la ciutat nord-americana d'Atlanta, en el seu estat natal de Geòrgia, que té quatre petits focus al seu cervell i que començaria ahir mateix amb la radiació. Va indicar que els metges que el tracten a l'hospital universitari Emory a Atlanta, realitzarien diversos escàners en els pròxims mesos per determinar quin va ser l'origen del càncer.

"Hauré de reduir dràsticament les meves obligacions", va dir Carter, que s'ha mantingut molt actiu des que va deixar la Presidència.

Carter va informar que en l'operació del passat 3 d'agost se li va retirar un 10% del fetge i que en aquest moment els doctors ja sabien que s'havia estès a altres parts del cos. L'expresident va indicar, així mateix, que per ara no s'ha sentit feble i no ha notat els símptomes de la malaltia. "Em sento bé, no he tingut dolor o debilitat", va indicar. Carter té un ampli historial de càncer en la seva família, ja que el seu pare i tres germans van morir de càncer de pàncrees i la seva mare va tenir càncer de mama, que després també va fer metàstasi al pàncrees. Malgrat que la seva edat és avançada, Carter va assegurar que mai no va preveure no lluitar contra la malaltia.

Carter va mostrar el seu sentit de l'humor durant la conferència de premsa i va agrair les mostres de suport i trucades que ha rebut de personalitats com Barack Obama i tots els expresidents vius. "És la primera vegada que em truquen des de fa molt temps", va dir en to de broma.