La portaveu de la Generalitat, Neus Munté, va anunciar que el President català, Artur Mas, sol·licitarà comparèixer davant la diputació permanent del Parlament per informar sobre els motius de la convocatòria de les eleccions catalanes del 27 de setembre.

En roda de premsa després de la primera reunió de l'executiu català després de la parada estival, Munté va explicar que el President de la Generalitat compareixerà "tenint en compte el moment excepcional" i per sotmetre's a les preguntes dels diferents grups parlamentaris sobre això. "De manera immediata formalitzarà aquesta petició dirigida a la diputació permanent perquè es pugui dur a terme abans de l'inici de la campanya electoral", va relatar Munté.

En tot cas, no es tractaria de la reunió que es farà demà de la diputació permanent a la Cambra catalana, en la qual, entre altres punts, compareixerà el conseller d'Interior, Jordi Jané, per explicar l'operació policial contra el top manta a Salou, que va acabar amb la mort d'un manter.

D'altra banda, la portaveu del Govern, Neus Munté, va haver de sortir del pas davant els atacs a Germà Gordó després aquest que es referís als territoris de parla catalana com "la nació completa" i oferís als habitants del País Valencià, les Illes Balears, la Franja i la Catalunya Nord la nacionalitat catalana. Va lamentar que alguns hagin volgut "treure punta i generar polèmica" al voltant de les declaracions del conseller de Justícia i va afegir que des del Govern respecten "enormement" l'àmbit de decisió de qualsevol territori o comunitat. "Valencians, balears i aragonesos seran el que vulguin ser, només faltaria", va dir.

"Despropòsit"

El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, va qualificar de "despropòsit" i "absurd" que el President de la Generalitat Artur Mas vulgui comparèixer a la diputació permanent del Parlament per explicar l'avançament electoral. "És absurd quan ja ha dissolt el Parlament, dóna per finalitzada la legislatura, i vol ser president però no encapçala la llista per defugir els debats electorals", va manifestar. El candidat socialista va rebutjar la utilització el Parlament per donar explicacions "que en tot cas s'haurien d'haver donat abans de convocar les eleccions i no després".