El magnat novaiorquès i aspirant a la nominació republicana a la Casa Blanca, Donald Trump, va viure un moment de tensió en una roda de premsa a Iowa amb un periodista hispà de la cadena hispana Univisión, a qui un membre de seguretat va fer fora de la sala en què tenia lloc la compareixença del magnat.

El periodista, que és el popular presentador de la cadena Jorge Ramos, va preguntar a Trump a l'inici de la roda de premsa sobre les seves polèmiques propostes migratòries, entre elles la construcció d'un mur a la frontera entre els Estats Units i Mèxic i la proposta d'expulsió d'11 milions d'indocumentats, per la qual cosa aquest i Trump van iniciar una forta discussió.

Trump li va retirar llavors la paraula i va passar el torn de preguntes a altres periodistes presents a la sala, però davant la insistència de Ramos, que va mantenir-se dret i no va deixar de preguntar al precandidat republicà, un membre de l'equip de seguretat de Trump el va escortar a fora de la sala.

"Si us plau, segui, no se li ha donat la paraula. Segui. Torni a Univisión", es va dirigir Trump al periodista visiblement molest. No obstant això, la campanya del magnat va permetre a Ramos tornar a la sala després d'uns minuts, quan va tornar a preguntar a sobre diverses qüestions migratòries i es va iniciar un hostil intercanvi de retrets entre el precandidat i el periodista.

"No poden deportar 11 milions de persones", va repetir amb insistència Ramos, per preguntar després sobre la seva baixa popularitat entre la comunitat hispana. "Jo tinc el cor més gran que vostè. Sap quants llatins treballen per a mi? Milers. A Nevada les enquestes em fan guanyador entre els hispans", va respondre Trump.

El passat 30 de juny, el magnat immobiliari va presentar una demanda per 500 milions de dòlars (433 milions d'euros) contra Univisión per trencar "abruptament" un contracte amb l'Organització Miss Univers, de la qual és propietari Trump, i negar-se a transmetre el concurs de Miss USA, arran de les declaracions del precandidat sobre els immigrants.