Manresa és la vuitena ciutat de Catalunya que té més adherits a Junts pel Sí en el marc de la campanya "Fes-te candidat pel sí". Ahir a mitja tarda en tenia 744, segons les dades de la llista unitària formada per Convergència, Esquerra i independents de cara al 27-S. La campanya continua, de forma que les xifres són provisionals fins que no s'acabi definitivament la recollida de suports.

La primera ciutat en el rànquing de candidats simbòlics és Barcelona, amb 10.564. Al darrere hi ha Girona, amb 1.332; Sabadell, amb 1,289; Terrassa, amb 1.201; Sant Cugat del Vallès, amb 929; Badalona, amb 883; Lleida, amb 826 i en vuitè lloc Manresa amb els esmentats 744. Darrere de la capital del Bages hi ha les poblacions de Mataró, amb 668, i Reus, amb 645.

A Berga s'han fet candidats simbòlics de Junts pel Sí 247 persones. A Igualada en són 392; a Solsona 101 i a Puigcerdà 83.

La llista unitària s'ha proposat aconseguir 100.000 suports un cop ha superat els dos primers reptes que s'havia fixat. D'entrada aconseguir-ne 13.500, 100 per cadascun dels 135 diputats que hi ha al Parlament de Catalunya. Aquesta xifra es va aconseguir de seguida, i la candidatura es va proposar arribar als 40.930, que era el número de voluntaris que es van mobilitzar per fer possible la consulta del 9-N passat. Aquest nombre també s'ha superat aquesta mateixa setmana. Ara el nou objectiu de Junts pel Sí és arribar a tenir el suport de 100.000 persones. Ahir ja se n'havien aconseguit la meitat.

Diumenge passat, el cap de la candidatura, Raül Romeva, va ser a Manresa precisament en el marc de la campanya "Fes-te candidat pel sí" (vegeu Regió7 de dilluns). La candidatura va instal·lar una parada a la plaça de Sant Domènec per recollir les adhesions. El mateix dia Romeva va ser a Girona i a Olot. Va passar la nit a casa dels pares de l'entrenador Josep Guardiola, a Santpedor.

També la setmana passada la número 2 de la llista, Carme Forcadell, va ser a Manresa per promoure la candidatura. En aquesta ocasió va recórrer el primer tram del passeig de Pere III. Va ser el primer cop que CDC i ERC van fer campanya junts.