Les famílies espanyoles invertiran una mitjana de 435 euros en la tornada al col·legi, que serà més o menys costosa per als pares en funció del nivell d'estudis dels fills. Un estudi elaborat d'acord amb les més de 1.200 respostes d'usuaris de la plataforma mòbil Ofertia revela que, de mitjana, les famílies destinaran 75 euros en material escolar, 173 en llibres de text, 65 en matrícules i fins a 120 euros a apuntar els fills a activitats extraescolars.

Segons els enquestats, la inversió en la tornada al centre educatiu dels pares amb nens que cursen educació infantil aquest any serà d'uns 337 euros, que representa menys despesa respecte als altres nivells d'estudis.

Prop de 444 euros es gastaran els pares amb fills en primària, mentre que les famílies amb alumnes a secundària destinaran uns 500 euros a preparar la tornada a les aules. En canvi, els pares amb fills que cursaran batxillerat desemborsaran al voltant de 478 euros en la matrícula, els llibres, el material i les activitats extraescolars.

En tots els casos, la partida que s'emporta la part més gran del pressupost són els llibres de text (110 euros en l'etapa infantil, 184 en primària, 206 en secundària i 203 euros en batxillerat), que suposen el 40% del total que s'invertirà a tornar a les classes.

Per lloc de compra dels llibres, el resultat va ser que el 37 % dels usuaris els anaven a comprar a les llibreries de barri, davant el 25 % i el 26 % que els anaven a adquirir al col·legi i a les grans superfícies, respectivament; mentre que tan sols el 8 % pretenia comprar-los de segona mà i el 4 % afirmava comprar-los a Internet. També la dada de la compra de segona mà varia molt en cada franja d'edat, i és insignificant d'educació infantil fins a secundària i pren gran protagonisme a batxillerat.