Un atac dels hutíes contra una base de les tropes de la coalició àrab va causar entre divendres i dissabte almenys 60 soldats àrabs morts, un fort cop dels rebels que ha desfermat la ira de les forces liderades per l'Aràbia Saudita. Els combatents hutíes van llançar divendres un míssil balístic contra un dipòsit d'armes de l'Exèrcit lleial al president Abdo Rabu Mansur Hadi, al costat d'una base on es trobaven les forces de la coalició àrab que li dóna suport enfront dels rebels al Iemen. Encara es desconeix el balanç total de víctimes, però de moment ja sumen 60 els militars de les forces àrabs morts: deu saudites, 45 dels Emirats i cinc de Bahrain. No obstant això, ja es pot qualificar com el cop més fort que el moviment xiïta dels hutíes ha assestat a la coalició enemiga des que aquesta va començar les seves operacions al Iemen a finals de març passat.

Fins ara, els soldats àrabs morts en aquest conflicte eren pocs i havien caigut principalment a la frontera Saudita amb el Iemen, en xocs o llançament de coets per part dels hutíes. El portaveu de les tropes iemenites lleials als hutíes, Sherif Luqman, va titllar de "fort missatge als enemics i els seus mercenaris" el mortal atac de divendres i va explicar que es tracta d '"una resposta pràctica als crims de l'agressió de l'Aràbia Saudita". En unes declaracions recollides per l'agència de notícies iemenita, Saba, en mans dels hutíes, va afegir que es tracta d '"una resposta als crims contra" el Iemen i el seu poble.

"El poble iemenita no acceptarà mai la tutela de ningú", va advertir Luqman, en referència a la intervenció dels països veïns, que també han intentat intervenir entre les parts en conflicte en unes negociacions polítiques infructuoses. Va assegurar que els bombardejos de la coalició "només augmentaran la persistència i determinació per resistir i no rendir-se a l'agressió".

D'altra banda, el president dels EUA, Barack Obama, va traslladar ahir el seu condol al príncep hereu d'Abu Dhabi, el xeic Mohammad bin Zayed al-Nahyan, pels 45 morts dels Emirats al Iemen després de l'atac dels hutíes contra una base de la coalició àrab liderada per l'Aràbia Saudita. En una conversa telefònica, el mandatari nord-americà va expressar la solidaritat del seu país amb els Emirats Àrabs Units i les famílies dels 45 morts en l'atac de divendres, va indicar la Casa Blanca en un comunicat.