Un total de cinc-cents esportistes catalans, i també el Barça i l'Espanyol, han expressat el seu suport al dret a decidir a través de la campanya Guanyarem que està impulsada per la plataforma Proseleccions Esportives Catalanes i la Unió de Federacions Esportives de Catalunya (UFEC).

La presentació de la campanya es va fer ahir al matí i de moment s'han donat a conèixer cent noms. Cada dia, fins aquest dijous, es donaran a conèixer cent noms més dels esportistes que donen suport a la campanya. De moment, entre el centenar d'esportistes que es van donar a conèixer ahir hi figuren el santpedorenc Pep Guardiola, ara entrenador del Bayern de Munic i que tancarà la llista de Junts pel Sí a Barcelona, el berguedà Marc Coma i el ceretà Killian Jornet, entre els representants de la Catalunya Central. També hi ha altres esportistes com els exjugadors del FC Barcelona Xavi Hernández, Hristo Stòitxkov, Ludovic Giuly i Carles Puyol.

Aquesta campanya té un manifest de dotze punts, entre els quals destaquen la necessitat de tenir més recursos econòmics per a l'esport català, una llei de mecenatge esportiu i l'oficialitat de les seleccions catalanes.

Malgrat que cap punt fa referència a la independència, Xavier Vinyals, president de la Plataforma Proseleccions, va destacar que "en el marc legislatiu actual, moltes d'aquestes reivindicacions sense un estat propi no són possibles".