Al centre del debat en la jornada d'ahir s'hi van situar, juntament amb el tema econòmic, les paraules del secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, que va refusar entrar a discutir si Catalunya ha de ser considerada una nació ja que, segons el seu parer, no es tracta d'un problema de "definició, sinó de convivència i de fractura econòmica, social i emocional" entre els catalans.

La presidenta del PP de Catalunya, Alicia Sánchez-Camacho, va acusar Sánchez de "cedir al xantatge" de l'independentisme, mentre que el president de Ciutadans, Albert Rivera, va demanar al líder socialista que no cometi els mateixos errors que l'expresident espanyol José Luis Rodríguez Zapatero, que amb les seves "promeses incomplibles" va portar Catalunya a una escalada secessionista. "La singularitat, què és? Que els jutges no persegueixin Pujol?", es va preguntar Rivera, qui va recordar que Espanya "és un país federal en tota regla", encara que va reconèixer que cal "corregir algunes coses" i "aclarir competències", cosa que "no passa pel privilegi territorial", va explicar.

En canvi, el cap de llista d'Unió Democràtica de Catalunya per a les eleccions catalanes, Ramon Espadaler, va convidar la candidatura de Junts pel Sí a sumar-se a la reivindicació perquè la Constitució reculli la singularitat de Catalunya i a fer les seves pròpies "aportacions".