La secretària d'Acció Institucional de Podem, Auxiliadora Honorato, va confirmar que el líder del seu partit, Pablo Iglesias, i el candidat d'IU a la Moncloa, Alberto Garzón, mantenen un contacte fluid, però va deixar clar que no hi haurà una coalició estatal amb Esquerra Unida a les generals.

Honorato es va pronunciar així en la roda de premsa posterior a la reunió del Consell de Coordinació de Podem, en què va remarcar les línies vermelles del seu partit de cara a qualsevol acord amb altres col·lectius.

Els pactes -va recordar- es limiten a l'àmbit territorial, el nom de Podem estarà en la papereta a les eleccions generals, i els seus candidats no competiran en primàries amb qui s'incorporin a les seves llistes procedents d'altres sectors, sinó que s'hauran d'obrir nous processos de primàries a cada territori per a les noves incorporacions. Aquestes són les condicions per als acords de cara a les generals que Podem manté en el seu full de ruta i que ahir va repetir la seva secretària d'Acció Institucional, després que el coordinador de Presidència d'IU, José Luis Centella, negués que hi hagi converses "a dos" amb Podem.

Centella va insistir que IU aposta per candidatures d'unitat, i que sobre aquesta qüestió parla tant amb Podem com amb moltes altres formacions polítiques. En el mateix sentit, el coordinador general d'IU d'Andalusia, Antonio Maíllo, va assegurar que Esquerra Unida "no està negociant amb ningú, sinó que està parlant amb tothom" per unir forces, a la qual cosa va afegir que "estaria molt bé" que hi hagi unes primàries entre Garzón i Iglesias. Una cosa que serà difícil de materialitzar-se amb les condicions de Podem.