La vicepresidenta del Govern, Soraya Sáenz de Santamaría, va avisar Mas que una cosa és tenir majoria per governar -com apunta l'última enquesta del CIS- i una altra diferent decidir "sobre el que és Espanya", cosa que correspon al conjunt dels espanyols.

En la roda de premsa després del Consell de Ministres, Sáenz de Santamaría va lamentar la utilització "partidista" de la Diada d'ahir a Catalunya a favor dels partits que defensen la independència. Va recordar que al principi de la democràcia la Diada era una festa per a tots els catalans, després va passar a ser una jornada reivindicativa d'una part de la societat, i ara és un "acte electoral" del president Mas.

La secretària general del PP María Dolores de Cospedal, per la seva banda, va criticar que "l'oficialitat" a Catalunya hagi convertit la Diada, des de fa uns anys, en un dia de "trinxera de retrets" i per "aixecar fronteres", fomentar la "divisió entre els catalans" i "fer frontisme dins de Catalunya".

Mentrestant, el ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, va demanar a Artur Mas que "cuidi el seu llenguatge" per no perjudicar la consolidació de la recuperació econòmica i la confiança a Espanya, "que ha pujat molt i en molt poc temps".

Així va respondre Montoro en la roda de premsa posterior al Consell de Ministres a unes declaracions del president català, que ahir mateix va afirmar que la UE actuarà de forma "pragmàtica" tenint en compte aspectes com que hi ha 5.000 empreses de països europeus a Catalunya i que el 70 % d'exportacions espanyoles van al nord del continent per la xarxa de transport catalana.