Regió 7

Tomben el suport i cremen l´estelada que oneja durant tot l´any al cim del Collbaix

El president del CECB, entitat que renova cada any la bandera amb l'ANC, anuncia que dilluns decidiran quan i com en faran la reposició

12.09.2015 | 00:00
Acte de renovació de l´estelada a Collbaix, el 19 d´abril passat
Acte de renovació de l´estelada a Collbaix, el 19 d´abril passat

Al Collbaix, ja no hi oneja l'estelada. Entre la nit de dijous i la matinada de divendres, algú va pujar al capdamunt del turó, va tombar el pal i la va treure. Després, la va cremar. El president del Centre Excursionista de la Comarca del Bages (CECB), Pau Pintado, lamentava ahir la bretolada. Va avançar que, dilluns, coincidint amb la reunió que l'entitat celebra regularment amb l'ANC i Òmnium, es decidirà quan la reposen.
El centre excursionista, en concret la secció de parapent, i l'ANC renoven un cop l'any, com a mínim, l'estelada que hi ha al capdamunt del turó més alt del terme de Manresa, que comparteix amb Sant Joan de Vilatorrada. Pintado comentava ahir que "fa vuit o nou anys van tallar el pal de fusta" que hi havia abans per fer onejar la bandera, i que va ser per aquest motiu que el va canviar per un de metàl·lic. Per tombar-lo, els autors de la bretolada van tallar els dos perns del suport, la qual cosa els va permetre tombar-lo i treure'n l'estelada, que fa uns sis metres de llarg per quatre d'ample.
Pintado hi va voler treure importància i va dir que no ho denunciaran. "Ho poden fer tantes vegades com vulguin. Nosaltres ens ho prendrem amb alegria i la tornarem a posar tantes vegades com cagui". Dilluns, en la reunió ordinària que han de mantenir amb l'ANC i Òmnium, "posarem aquest tema a l'acta del dia per decidir la data i l'acte que farem" per reposar l'estelada. Hi afegia que, d'ençà que la paga l'ANC, fa tres o quatre anys que la senyera que onejava a Collbaix es va canviar per una estelada. L'assemblea la compra en un comerç de Barcelona.
La manresana Gemma Piera va pujar ahir al migdia al cim del Collbaix i, amb quatre o cinc famílies més que també hi havien pujat, es va trobar amb la sorpresa. "Hem vist a terra els espàrrecs tallats del suport i les cendres amb restes de l'estelada cremada".

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Arreu

Crespo creu que la seva mala relació amb Fraga va perjudicar Correa

Crespo creu que la seva mala relació amb Fraga va perjudicar Correa

El número dos de Gürtel, Pablo Crespo, va opinar que el fet que Francisco Correa el fitxés el...

El Govern vol augmentar el control a les policies locals

El Govern vol augmentar el control a les policies locals

Interior planteja que els agents municipals comparteixin numeració amb els Mossos, però no una...

Iglesias: ´hi ha més delinqüents potencials en aquesta cambra que a fora´

Iglesias: ´hi ha més delinqüents potencials en aquesta cambra que a fora´

El secretari general de Podem reclama per al seu partit el paper d'"oposició real"

Enllaços recomanats: Premis cinema