RETORN A LES AULES

84.393 alumnes han començat el nou curs escolar aquest dilluns a la Catalunya Central

Hi ha gairebé un centenar de docents més als centres públics

14.09.2015 | 17:16
Una de les aules del nou Institut de Cal Gravat en el primer dia de classe.

Un total de 84.393 alumnes han començat el nou curs escolar aquest dilluns a la Catalunya Central. D'aquests, 50.855 són alumnes d'educació infantil i primària; 21.168 cursaran secundària; 6.383 s'han inscrit a Batxillerat; i 5.987 faran cicles formatius de grau mitjà i superior. Aquest curs hi ha un 2,8% menys d'alumnes d'educació infantil i primària i un 0,4% menys de secundària. El curs 2015-2016 també està marcat per l'augment en el nombre de docents als centres públics, que en el cas de les comarques centrals sumen 5.361, 96 més que en el curs passat. Aquest curs hi haurà un institut nou a Igualada i l'institut Cal Gravat de Manresa estrena instal·lacions després de 7 anys amb mòduls.

El curs escolar 2015-2016 ha començat a la Catalunya Central amb una lleugera disminució d'alumnes, sobretot d'educació infantil i primària. D'altra banda, però, el curs ha arrencat amb gairebé un centenar més de docents als centres públics. A aquests, s'hi han de sumar les persones que es contractaran pels programes d'escola inclusiva i atenció a la diversitat, que sumaran una trentena més. A més, s'han creat noves Unitats de Suport a l'Educació Especial a l'escola Ramon Castelltort d'Igualada, a l'Escola Sant Ignasi de Manresa, als Herois del Bruc de Piera i als Instituts Cal Gravat de Manresa i Joan Mercader d'Igualada.

La gran majoria de les ràtios d'educació infantil, primària i secundària se situen en 25 alumnes i menys. A P3, un 95,9% de les aules es troben en aquesta ràtio, mentre que a Infantil la dada suma 95,2% i a Primària un 94,8%. Es dóna el cas que no hi ha cap aula de P3 ni d'Infantil amb 28 alumnes o més. La situació és similar a l'ESO que, tot i augmentar lleugerament les aules amb 31, 32 i 33 alumnes, aquest curs no n'hi haurà cap amb 34 alumnes i més, cosa que el curs passat sí que n'hi havia.

Aquest curs a les comarques centrals també hi ha una quantitat considerable de reformes i millores als centres educatius, un total de 38, mentre que el curs passat van ser 21. Destaca el projecte de rehabilitació de les façanes que es farà a l'Insitut Joan Mercader d'Igualada, que es farà per fases, i també l'adequació de diferents espais de l'escola Gabriel Castellà d'Igualada per convertir-lo en el nou Institut Badia i Margarit. Aquest any també es posen en funcionament les noves instal·lacions de l'Institut Cal Gravat de Manresa, després que els alumnes hagin estudiat set anys en mòduls prefabricats.

Amb tot, aquest curs encara hi haurà a les comarques centrals un total de 155 mòduls prefabricats, un menys que el curs anterior. De fet, s'han retirat una desena d'instal·lacions modulars, però se n'han col·locat nou de noves.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Calendari laboral i escolar 2017/2018

Calendari laboral 2017 a Catalunya

Calendari Laboral 2018 a Catalunya

Aquí pots consultar tots els dies festius a Catalunya i el calendari escolar 2017/18

 

Enllaços recomanats: Premis cinema