El Tribunal Constitucional ha admès a tràmit el recurs del govern central contra la Llei del Parlament de Catalunya que imposa un impost a les comunicacions electròniques i ha suspès temporalment la norma mentre no resol sobre l'assumpte.

La llei imposa un impost sobre "la provisió de continguts als prestadors de serveis de comunicacions electròniques per al foment del sector audiovisual i la difusió cultural digital a Catalunya".

L'executiu central considera que excedeix les competències catalanes ja que "la regulació de l'impost citat incorre en extralimitació competencial", és a dir, la llei catalana "envaeix les competències estatals que corresponen a l'Estat en matèria d'Hisenda".

La impugnació es basa en què la Llei Orgànica de Finançament de les Comunitats Autònomes preveu que "els tributs que estableixin les Comunitats Autònomes no podran recaure sobre fets imposables gravats per l'Estat".

La decisió del Constitucional no prejutja el sentit del seu dictamen sinó que únicament suspèn cautelarment l'article impugnat.

El Tribunal acorda traslladar la demanda al Congrés dels Diputats i al Senat, així com al Govern i al Parlament de Catalunya, que disposaran de quinze dies per personar-se i formular les al·legacions que estimin convenients.

El departament de Cultura de la Generalitat va expressar el seu "més profund desacord" en relació amb la decisió del Tribunal Constitucional de suspendre l'impost per al foment audiovisual.

Cultura recorda que la llei tenia el suport de professionals del sector, així com dels grups parlamentaris.

Un dels objectius de la creació de la llei era "ratificar la necessitat de donar solució als problemes de la ciutadania catalana, en el supòsit que ens ocupa: els problemes d'un sector tan estratègic per al país com és el sector audiovisual".

Cultura va demanar "l'aixecament de la suspensió de la recaptació" i va anunciar que presentarà al·legacions al recurs interposat pel govern.

El conseller de Cultura, Ferran Mascarell, va declarar que aquesta decisió "afecta, novament, les polítiques culturals catalanes així com el sector audiovisual del nostre país".

Mascarell va indicar que des de Catalunya es busquen "solucions" davant una època de grans dificultats econòmiques i des del Govern central només reben "negatives".