Iceta -El candidat del PSC, Miquel Iceta, va opinar que la decisió del TC de suspendre cautelarment dues lleis catalanes, entre elles la de l'Agència Tributària de Catalunya, evidencia que "les coses mal fetes acaben malament" i que les "estructures d'estat" tenen "peus de fang". "El que ha passat amb el TC és la prova que les coses mal fetes acaben malament. Ja vam advertir que la creació d'estructures d'estat sense una negociació prèvia i sense fer les coses prou bé i ben fonamentades jurídicament tenia els peus de fang, i és el que ha demostrat la decisió del TC", va indicar Iceta.

Arrimadas-La candidata de Ciutadans a la presidència de la Generalitat, Inés Arrimadas, va denunciar que la Hisenda catalana costa 35 milions d'euros, i veu "lògic" que el TC l'hagi suspès de forma cautelar perquè és "inconstitucional". Va assegurar que la Hisenda catalana es va crear gràcies a un acord de CDC i ERC, que és una "agència paral·lela" a la de l'Estat i que, a més, és "inútil" i "inconstitucional", que "només ha servit per alimentar el victimisme de l'independentisme, però ens ha costat diners i resta oportunitats".

Rabell ?-El candidat de Sí que Es Pot, Lluís Rabell, va lamentar que el TC actuï "una vegada més com a gendarme i amb falta d'independència" i va acusar el PP d'"instrumentalitzar la justícia". El presidenciable va considerar que "la divisió de poders és una metàfora en boca del PP, que ha instrumentalitzat la justícia per posar-la al servei dels seus interessos". "Això ens anima -va continuar- a preparar aquestes eleccions amb la perspectiva de fer fora el govern de Rajoy", al qual va qualificar d'"autoritari".

Espadaler-El candidat d'Unió a la Generalitat, Ramon Espadaler, va apostar per "fossilitzar" els drets de Catalunya amb una disposició addicional a la Constitució que eviti la suspensió de normes catalanes, tal com va passar ahir amb la llei de la Hisenda catalana. "Quan proposem singularitzar-nos en la Constitució i que d'aquí se'n desprengui un model fiscal propi per a Catalunya, el que estem dient és que no estiguem a l'albir de suspensions cautelars o impugnacions de determinats articles", va assegurar.