El jutge del cas Púnica, Eloy Velasco, ha citat a declarar 40 persones, la meitat imputats i l'altra meitat testimonis, vinculades totes elles amb municipis de la Comunitat de Madrid i la de València i relacionats amb les últimes confessions que va fer el presumpte líder de la trama, David Marjaliza.

Entre els citats hi ha l'exalcalde del PP a Gandia Arturo Torró, i també havia estat citat el que va ser regidor de contractació en aquest mateix Ajuntament, Víctor Soler, però el jutge ha deixat sense efecte la citació pel fet de conèixer la seva condició d'aforat com a diputat autonòmic a les Corts Valencianes, institució a la qual s'ha dirigit per confirmar l'aforament.

Velasco els ha citat arran de les declaracions de Marjaliza el juliol, que estan sota secret de sumari. Les citacions les fa el jutge en el marc de la peça separada número 9, que fa referència a la trama internacional de presumpte blanqueig de capitals, així com en relació amb les comissions rogatòries internacionals i "altres aspectes que s'estan investigant".

Els interrogatoris començaran aquest mes i s'estendran fins al desembre, si bé hi haurà una aturada pel trasllat dels jutges centrals d'instrucció a la nova seu de l'Audiència Nacional. El juliol, Marjaliza, que roman a la presó igual que el seu amic i també presumpte cap de la trama, l'exconseller madrileny del PP Francisco Granados, va declarar durant tres dies davant Velasco després d'haver-se negat a fer-ho quan va ser detingut fa gairebé un any.