El Govern d'Holanda va informar ahir que un equip del país ha viatjat a Ucraïna perquè se li lliurin més restes mortals i objectes personals de víctimes del vol MH17 de Malaysia Airlines enderrocat el 2014 presumptament per rebels prorussos. Les restes i pertinences personals es van trobar després de l'1 de maig, va indicar l'Executiu que dirigeix el liberal Mark Rutte en un comunicat.

L'equip holandès, format per vuit membres dels ministeris de Defensa i d'Afers Exteriors i de la Policia recolliran més restes de l'avió accidentat a l'est d'Ucraïna al juliol de 2014. Les restes mortals i el material han estat trobats al voltant del lloc de l'accident, prop de Hrabove, on l'avió es va estavellar després de ser enderrocat.

Els alcaldes dels districtes propers van recollir tot i van assegurar la cadena de custòdia durant els últims mesos, tal com es va acordar amb la missió de repatriació que va viatjar en diverses ocasions al lloc de l'accident, ha subratllat el Govern neerlandès. L'equip holandès supervisa actualment el lliurament correcte de les restes mortals, les pertinences personals i de qualsevol peça de l'avió disponible.