L'exdiputat de la CUP Quim Arrufat va avançar ahir que la seva formació farà una oferta amb "més recorregut" que el debat al voltant de si el líder de CDC, Artur Mas, ha de continuar com a President de la Generalitat.

A les portes de la negociació entre Junts pel Sí i la CUP pel full de ruta sobiranista i la investidura del futur President de la Generalitat, l'exdiputat va explicar ahir que la seva formació farà una oferta que anirà més enllà de si Artur Mas ha de ser o no el president investit per al proper mandat.

"L'oferta que farà la CUP té molt més recorregut que seguir girant al voltant d'un president i els seus fans. Així que calma amb els hooligans", va assenyalar Arrufat en un tuit.

Les posicions entre CUP i Junts pel Sí, les dues forces que formen majoria absoluta al Parlament de Catalunya després de les eleccions celebrades diumenge passat, estan distants abans de l'inici de la negociació.

D'aquesta forma, ara per ara, el partit anticapitalista es nega a votar a favor de la investidura d'Artur Mas, el candidat de Junts pel Sí que requereix d'almenys dos vots favorables d'alguna altra formació a més dels de Junts pel Sí i que es resisteix a renunciar a revalidar la presidència de la Generalitat de Catalunya.

Precisament Mas va fer ahir una crida a no "espatllar" la majoria independentista al Parlament amb baralles internes.

L'actual President en funcions de la Generalitat de Catalunya, en una entrevista a Catalunya Ràdio, va llançar un avís sobre les conseqüències d'un veto al seu nom per seguir al capdavant del Govern català: "no s'ha arribat fins aquí per espatllar-ho tot".

Després d'obtenir una majoria absoluta de diputats independentistes al Parlament, 62 de Junts pel Sí i 10 de la CUP, segons Mas les dues parts no poden donar-se "ni el més mínim marge per al desacord".

El cap de l'executiu català va remarcar que la seva candidatura a la presidència de la Generalitat està avalada pels 1,6 milions de catalans que van escollir la papereta de Junts pel Sí, i va apel·lar a "no fallar".

Una de les bases que pot utilitzar la coalició formada per Convergència Democràtica i Esquerra Republicana per convèncer la CUP que cedeixi almenys dos vots a favor de la investidura d'Artur Mas, imprescindibles per aconseguir la majoria simple davant del vot negatiu de la resta de grups, és la imputació del President pel seu paper en l'organització de la consulta sobre el futur de Catalunya del 9-N (més informació de la imputació a la pàgina 18).