El jutge que investiga les lesions a Nicola Tanno, el jove que va perdre un ull pel tret d'una pilota de goma el 2010 durant les celebracions del Mundial de futbol, ha establert en 200.000 euros la indemnització que hauria de pagar-li la Generalitat en cas de condemna als mossos responsables de l'actuació.

En una resolució, el titular del jutjat d'instrucció número 27 de Barcelona estableix la suma en què es fixarà la peça de responsabilitat civil per les ferides causades a Tanno, però de moment no obliga a dipositar-la ni als mossos imputats ni a la Generalitat, que hauria de respondre per aquesta quantitat de forma subsidiària.

La defensa del jove ferit, que es va convertir en portaveu de l'associació Stop Bales de Goma, va demanar al jutge l'obertura de la peça separada de responsabilitat civil reclamant que els dos mossos d'esquadra imputats i el departament d'Interior dipositessin de forma solidària 200.000 euros per respondre per les lesions ocasionades a Nicola Tanno.

El jutge creu que aquest no és el moment processal oportú per "efectuar requeriments a les parts a fi que dipositin de forma solidària la quantitat establerta", tenint en compte que en la causa encara no s'ha dilucidat si els mossos imputats van tenir participació en els fets, "la qual cosa a la llum de les últimes diligències practicades no pot establir-se".

Això no obstant, el magistrat reconeix que, d'acord amb la instrucció, sí que es pot establir "la presència d'agents dels Mossos d'Esquadra a la zona, així com l'origen de les lesions causades a Nicola Tanno", provocades pel tret d'una pilota de goma durant els incidents per la celebració de la victòria d'Espanya en el Mundial de Futbol del 2010.

Per aquest motiu, el jutge sí que calcula la responsabilitat civil que s'hauria de garantir en el cas que finalment resolgui enviar a judici els agents imputats per deixar cec d'un ull Nicola Tanno.

El jutge ha estimat adequada aquesta suma, en base a l'informe forense que va valorar l'abast de les lesions sofertes per Tanno, que va passar hospitalitzat 19 dies, així com les seqüeles que va patir i el perjudici estètic que se li ha causat. A més, el càlcul de la indemnització que rebria Tanno inclou els interessos de demora, atès que han transcorregut cinc anys des que van passar els fets.

El jutjat d'instrucció 27 de Barcelona ha arxivat dos cops la causa per les ferides causades a Tanno, en no poder identificar l'escopeter que va disparar, però l'Audiència de Barcelona ha obligat a reobrir-la en les dues ocasions.