El coordinador general de CDC, Josep Rull, va considerar ahir que el grup parlamentari de Junts pel Sí ha de ser el "màxim de compacte possible", i va descartar així que els diputats tinguin llibertat de vot. "Superem les dinàmiques clàssiques dels partits, actuem com a bloc", va defensar en una entrevista a La Xarxa el dia abans de la primera reunió del grup parlamentari al complet que tindrà lloc avui.

Rull considera que "l'agenda l'hem de marcar nosaltres. Com més compactat, més podrem marcar l'agenda. Hem d'actuar com a grup", va defensar en ser preguntat sobre la possibilitat de donar llibertat de vot als diputats. Aquesta va ser una qüestió que es va debatre en plena campanya electoral, quan el número u de la llista, Raül Romeva, va afirmar que en tots els aspectes que no tenen a veure amb la transició, els diputats de Junts pel Sí havien de poder votar el que volguessin.

Segons Rull, les relacions amb ERC són "excel·lents", i assegura que durant la campanya electoral s'han "recosit molts ponts" entre Convergència i el partit republicà. Finalment, preguntat per la possibilitat que Junts pel Sí es presenti a les eleccions espanyoles de final d'any, Rull va admetre que Convergència n'és partidària, però va assegurar que encara no se n'ha parlat internament.