Els tres joves que dimarts van ser trobats a l'interior d'un camió frigorífic a Hernani (Guipúscoa) assenyalen l'Iraq com el seu lloc de procedència, segons va revelar ahir a Bilbao la consellera basca de Seguretat, Estefanía Beltrán de Heredia.

Beltrán de Heredia va facilitar noves dades sobre els tres joves trobats ahir, en un recés del II Congrés de Seguretat Privada d'Euskadi que va inaugurar a la capital biscaïna, i va afegir que es fan gestions per certificar el país de procedència dels tres suposats refugiats.

La consellera va assenyalar que dos dels joves van ser donats d'alta dimarts mateix, després de comprovar-se que es trobaven en bon estat de salut, i que el tercer romania ahir ingressat al centre sanitari, en presentar unes dècimes de febre.

Del poc que han aconseguit comunicar-se amb els dos joves donats d'alta, que igual que el seu tercer company viatjaven totalment indocumentats i sense cap telèfon mòbil, van assenyalar a l'Iraq i no Síria, com s'havia informat en un primer moment, com el seu país d'origen, va precisar la consellera basca de Seguretat, Estefanía Beltrán de Heredia.