Almenys 13 persones van morir ahir en un tiroteig ocorregut al centre d'estudis superiors Umpqua Community College, de Roseburg, a l'estat d'Oregon, als Estats Units, va informar la policia estatal.

20 persones van resultar ferides, entre les quals es troba una dona que va rebre un tret al pit, va indicar Chris Boice, cap de policia de Douglas County, en el qual es troba Roseburg.

Els ferits van ser trobats en diferents classes del campus del centre d'estudis, que té diversos edificis.

"Vam arribar i vam trobar múltiples pacients en múltiples aules. Les autoritats es troben al lloc dels fets i el tirador va ser neutralitzat", va afirmar Ray Shoufler, del departament de bombers de Douglas County.

Abans, el portaveu de la policia estatal d'Oregon, Bill Fugate, va indicar que el sospitós, identificat com un home, havia estat detingut i es troba sota custòdia. Es desconeix, de moment, si el sospitós va resultar ferit en el tiroteig.

Les autoritats van respondre a les primeres trucades d'emergència poc abans de tres quarts d'onze del matí, hora local.

Umpqua Community College és un centre educatiu en què cursen estudis uns 3.330 alumnes a temps complet i 16.000 a temps parcial. Roseburg es troba a uns 290 quilòmetres al sud de Portland, la ciutat més gran d'Oregon.

Agents de l'Agència d'Alcohol, Tabac, Armes de Foc i Explosius (ATF) eren anit al lloc dels fets a la recerca d'explosius, armes de foc i munició.