El portaveu d'ERC, Sergi Sabrià, va recordar que un dels compromisos electorals amb què la candidatura Junts pel Sí va presentar-se a les eleccions del 27-S era proposar Artur Mas com a President de la Generalitat. "No hi renunciem", va dir Sabrià en una entrevista ahir, dissabte, a RAC1 mentre la candidatura de Raül Romeva i la CUP negocien la investidura. De fet, Sabrià va fer una crida a la discreció a les dues bandes i va instar a començar a treballar pels punts d'acord "més propers": d'entrada centrar-se en el què i no en el qui, va insistir. Sabrià, que es va mostrar convençut que no caldran unes noves eleccions, va demanar no aturar-se "cada cop" que el govern espanyol recorri al TC.

En una entrevista al programa Via lliure de RAC1, Sabrià va parlar de les negociacions entre Junts pel Sí i la CUP aquests dies sobre la investidura a la presidència de la Generalitat. Sabrià, que va entrar en pocs detalls, va instar a començar a debatre els punts en què s'està d'acord: el mandat "inequívoc" a 72 diputats independentistes al Parlament per dur el país a la independència, va dir. El republicà va defensar, però, que un dels compromisos electorals de la candidatura de CDC i ERC és proposar Artur Mas com a candidat a la presidència en el debat d'investidura. "No hi renunciem", va resoldre el diputat electe. En aquest sentit, va proposar començar a treballar pels punts "més propers" d'entesa "sense airejar-ho, sense explicar-ho de cara enfora". "I sortirà bé", va augurar.

Sabrià va obrir la porta a la desobediència. "No podrem parar-nos cada cop que ens posin el TC davant", va dir respecte a lleis com el decret de pobresa energètica.