El líder del PSC, Miquel Iceta, va afirmar ahir que el seu partit pensa exercir "amb plenitud la responsabilitat de ser el primer grup d'esquerres al Parlament i també el primer que és catalanista no independentista".

Iceta va parlar en unes declaracions fetes als passadissos del Parlament sobre el paper que vol tenir el PSC després de la primera reunió del grup socialista en la qual, tal com s'esperava, ha estat designada la nova direcció.

La presidència del grup l'ha assumit Iceta, mentre que Eva Granados és la portaveu parlamentària, i Ferran Pedret i Alícia Romero, portaveus adjunts. El PSC ha distribuït els seus 16 diputats per àrees sectorials i en les futures comissions parlamentàries, un cop s'hagi constituït la cambra.

Ferran Pedret estarà a la CAI i la d'Exteriors; Alícia Romero a la d'Economia; Jordi Terrades a Territori, Energia i Medi Ambient; Assumpta Escarp a Salut; David Pérez n Mitjans de Comunicació; Esther Niubó a Ensenyament i UE; Pol Gibert a Ocupació i Joventut; Marta Moreta a Igualtat; Raúl Moreno a Polítiques Socials, i Eva Martínez a Món Local. La llista es completa amb Carles Castillo a Interior; Rosa Maria Ibarra a Justícia i a Habitatge; Rafael Bruguera a Cultura i Turisme, i Òscar Ordeig a Agricultura. Segons va explicar Iceta, "els problemes del país no poden esperar, hi ha una urgència per millorar la qualitat de vida de la gent i per això nosaltres ens organitzem molt ràpidament".