Un home de nacionalitat britànica, de 48 anys d'edat, va morir ahir mentre es banyava a la platja de Llevant de Salou, amb la qual cosa es converteix en el segon banyista que moria ahir en una platja catalana després d'una dona lituana morta a primera hora a Lloret de Mar (Selva).

Segons fonts dels Mossos d'Esquadra, el turista anglès va morir cap a dos quarts de dotze quan estava nedant malgrat que a la platja onejava la bandera vermella, i, encara que els equips d'emergència van anar al lloc, no van poder fer res per salvar-li la vida. Serà l'autòpsia la que haurà de determinar les causes de la mort del banyista, que podria haver tingut una indisposició o un infart mentre es banyava.

D'altra banda, una dona lituana d'uns 50 anys que va morir ahir a Lloret de Mar va morir ahir a Lloret de Mar quan es banyava en una platja d'aquesta turística localitat, a la qual havia acudit a primera hora del matí en companyia d'una amiga.

Segons fonts municipals, un helicòpter de Salvament Marítim va localitzar cap a tres quarts de nou el cos sense vida de la dona, molt a prop de la zona on havia desaparegut. La dona morta és una turista lituana d'uns 50 anys d'edat que estava allotjada en un hotel d'aquesta localitat amb una amiga, que va ser la que va donar l'alerta.

Segons les mateixes fonts, les dues dones s'havien anat a banyar a la platja de Sa Caleta cap a un quart de vuit del matí, i l'alerta la va donar una d'elles amb prou feines 15 minuts després, en comprovar que la seva amiga no sortia de l'aigua. Fonts de l'Ajuntament van assenyalar que fins al 15 d'octubre està actiu el servei de vigilància a la platja, però que no comença fins a les 10 hores del matí.

També van indicar que ahir hi havia mar de fons i que no es descarta que la dona morís després de fer un sobreesforç, però que caldrà esperar a conèixer el resultat de l'autòpsia per conèixer les causes exactes de la seva mort.

Es dóna el cas que la setmana passada dues turistes britàniques van morir ofegades en aquesta mateixa població. En aquella ocasió, les dues víctimes formaven part d'un grup de cinc dones que s'allotjaven en un hotel de la població i que quan tornaven de festa van decidir banyar-se de matinada, tot i el temporal i el fort onatge que d'aquell moment.

En l'operatiu de recerca de la dona morta ahir, dirigit per Salvament Marítim, hi van participar també efectius dels Bombers de la Generalitat.