L'alcalde de Girona i president de l'AMI, Carles Puigdemont, es va mostrar optimista per les negociacions entre Junts pel Sí i la CUP. Ara bé, al canal 3/24, Puigdemont va demanar tenir en compte el pes de cada formació a les urnes: "En un país nou tothom té clar que la política s'ha de basar en coherència i respecte als grans consensos ciutadans", que per Puigdemont són el dret a decidir, de forma "important" la independència i que més d'1,6 milions de votants optessin per Junts pel Sí el27-S. Puigdemont, que va recordar els actes de suport a Artur Mas, Joana Ortega i Irene Rigau per la declaracions d'aquesta setmana, va apostar concórrer el 20-D per defensar una posició nítida independentista.

El president de l'AMI es va mostrar optimista -"és impossible no ser-ho"- davant les negociacions entre Junts pel Sí i la CUP sobre la investidura de la presidència de la Generalitat. "Tot fa pensar que aquest moment també el superarem feliçment", va apuntar Puigdemont en una entrevista ahir al canal 3/24. Puigdemont va demanar marge de negociació perquè no és "senzill" posar-se d'acord però en aquest sentit va recordar que cal tenir en compte el pes de cada formació al nou arc parlamentari. "Si no sortís bé, els ciutadans no ens ho perdonarien". Puigdemont va admetre el perfil de frontissa i decisiu de l'esquerra independentista i es va mostrar convençut que la CUP actua "amb aquesta perspectiva". "En un país nou tothom té clar que la política s'ha de basar en coherència i respecte als grans consensos ciutadans". Segons l'alcalde de Girona tot plegat passa ara per una majoria molt clara pel dret a decidir, una majoria "important" a favor de la independència i perquè 1 milió 600.000 persones optessin per Junts pel Sí per encapçalar el procés. Si de la negociació en resultés que s'ha d'explicar a 1,6 milions de persones que les propostes que se'ls van fer "s'han de retirar", seria "un començament una mica difícil", va afegir.

L'alcalde de Girona és partidari ara de desencallar la situació a Catalunya i impulsar un govern que pugui desplegar el full de ruta i defensar els interessos de Catalunya, va dir. Això, "independentment de la fórmula" que es faci servir per concórrer a les eleccions del 20-D. Vol que sigui per defensar una "posició nítida" a favor de la independència.