Espanya és el país europeu on s'ha encarit més l'energia elèctrica des de l'any 2008

El preu de l'electricitat
ha crescut el doble que el
de la mitjana de països de
la Unió Europea

21.10.2015 | 00:00

El preu de l'electricitat a les llars espanyoles va augmentar el 52% entre el segon semestre del 2008 i el mateix període del 2014, el que va suposar un increment de 81 euros el megawatt per hora (MWh), gairebé el doble dels 42 euros per MWh de la mitjana de la Unió Europea.
Segons un informe comparatiu entre els preus de la llum a Europa i els dels Estats Units, elaborat per l'expert en electricitat David Robinson, aquesta pujada ha portat Espanya a ocupar el quart lloc a la llista de països europeus on la llum ha estat més cara per a les llars en l'últim semestre del 2014, darrere de Dinamarca, Alemanya i Irlanda. No obstant això, segons el document, el preu mitjà de la llum per a la indústria ha augmentat a un ritme molt menor: el 9% per a les empreses de mida mitjana i el 7% per a les grans companyies, percentatges propers a la mitjana de la UE .
"Les decisions del govern estan afectant més els consumidors que la indústria. Els consumidors més petits han estat més castigats", adverteix Robinson.
L'expert atribueix la major part de l'increment de la llum a la "falca governamental": impostos, taxes i altres regulacions en matèria energètica que imposa l'Estat, i que explicarien gairebé tres quartes parts (73%) de l'increment del rebut elèctric per el consum residencial des de l'inici de la crisi.
Per a la indústria mitjana, la falca governamental ha suposat el 28% del preu total de l'electricitat, mentre que per a les grans empreses ha estat del 20%.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Calendari laboral i escolar 2017/2018

Calendari laboral 2017 a Catalunya

Calendari Laboral 2018 a Catalunya

Aquí pots consultar tots els dies festius a Catalunya i el calendari escolar 2017/18

 

Enllaços recomanats: Premis cinema